Cím H-1211 Budapest, Szikratávíró u. 17-21.
Telefon (+36-1) 452-8143

Oktatás

Szállítmányozói képzés

 

Szövetségünk küldetésének érzi a hazai szállítmányozóképzés fenntartását és folyamatos támogatását.

Oktatói tagozatunk kidolgozta a - korábbi OKJ-s képzés helyébe lépő - Szállítmányozó megnevezésű szakképesítés megszerzésére irányuló szakmai képzéseket megalapozó programkövetelmény-javaslatot. A programkövetelményt az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) 2021. szeptember 23-án jóváhagyta. Az Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. (IKK) 2021. szeptember 29-én nyilvántartásba vette a képzést.

A programkövetelmény megtekinthető az IKK oldalán: https://szakkepesites.ikk.hu/, vagy letölthető itt.

Oktatói tagozatunk elkészítette a szakmai képzés javasolt tartalmát is az oktatási intézmények részére, mely a Dokumentumok menüpont alatt tölthető le.

Hiszünk benne, hogy egy nagyon fontos, történelmi lépést tettünk az MSZSZ és a teljes hazai szállítmányozási szakma érdekében azzal, hogy közös erőfeszítéssel biztosítani tudjuk a magyarországi szállítmányozási felnőttképzés fennmaradását.

Szövetségünk kiemelt partnerei a szállítmányozói képzésben:

            

 

Légi veszélyesáru képzés

 

A Magyar Szállítmányozók Szövetségének kezdeményezésére a Hungária Veszélyesáru Mérnöki Irodával (HVESZ) együttműködve új szolgáltatásként légi veszélyesáru képzést indítunk el.

A Szövetség tagjai a tanfolyam díjából 5% kedvezményt kapnak.

A HVESZ a IATA DGR alap- és ismeretfelújító tanfolyamairól részletes tájékoztatás az alábbi linken érhető el: https://hvesz.hu/index.php/legi/106-iata-dgr-veszelyes-aru-szabalyzat-ismeretek

 

Szakértői tevékenység

 

A Magyar Szállítmányozók Szövetsége együttműködési megállapodást írt alá Hoffmann Vilmos igazságügyi szakértővel, aki évtizedek óta ismert és elismert személyisége a szállítmányozási és logisztikai szakmának. Hoffmann Vilmos - aki nyugdíjba vonulása óta végzi igazságügyi szakértői tevékenységét a közúti szállítás, fuvarozás szakterületen - vállalja az egyes hatóságok, pl. a NAV, rendőrség, a polgári büntető ügyekben és munkaügyi perekben eljáró bíróságok, a közjegyzők kirendelése alapján, vagy a peres felek felkérésére

  • a gépjármű vezetők vezetési és pihenő idejének elemzését, vizsgálatát megfelelő elemző programokkal;
  • a közúti árutovábbítás során keletkezett árukárok és a keletkezés körülményeinek vizsgálatát;
  • a biztosítótársaságok által megbízott kárszakértők állásfoglalásainak, megállapításainak felülvizsgálatát;
  • a közúti fuvarozókat, szállítmányozókat - harmadik személyek ÁFA visszaigényléseivel kapcsolatban - elmarasztaló hatósági végzések felülvizsgálatát, megtámadását;
  • az árutovábbítás során bekövetkezett, a gépjárművezetők személyi sérüléses baleseteivel összefüggő hatósági visszkeresetekben foglaltak megtámadását;
  • bármilyen, a közúti szállítással, fuvarozással, vagy annak határterületeivel - pl. raklapmenedzsment, stb. - kapcsolatos témakörök elemzését, vizsgálatát, szakvélemény készítését.
  • Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban további információra lenne szüksége, részletes tájékoztatásért forduljon a Szövetség főtitkárához.